Підтримати нас

На окупованій Херсонщині російські військові затримали депутата Сергія Подмаска, який з ними співпрацював

04 вересня 2024 20:50
657
Поширити:
Сергій Подмаска і його дружина Уляна. Фото: ЦЖР

Вночі 9 серпня 2024 року п’ятеро озброєних чоловіків у камуфляжній формі затримали 46-річного Сергія Подмаска, жителя окупованого селища Чаплинка на Херсонщині у власному помешканні. Наразі його місцеперебування невідоме.

Про це з посиланням на окупаційні й власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зі скаргами й запитами на надання інформації про місцеперебування чоловіка до окупаційних органів влади зверталась його дружина, Уляна Подмаска-Дегтярьова. 

За словами жителів селища Чаплинка, Сергій Подмаска і його дружина одними із перших отримали російські паспорти.

23 травня 2023 року Подмаска зареєструвався в окупаційних органах влади індивідуальним підприємцем з основним видом діяльності – вирощування зернових, зернобобових культур і насіння олійних культур.

Хоча до цього часу він узагалі не займався бізнесом: в українських реєстрах відомості про це відсутні.

“Сергій Подмаска і його дружина – серед тих людей, кому досить непогано жилося два роки в окупації. Все у них було добре, Сергій навіть відкрив бізнес, зайнявся сільським господарством. Мабуть, він не поділився заробленими грошима або майном з окупантами і за це його кинули на підвал”, – припускають жителі Чаплинки, знайомі з родиною Подмасків.

Журналісти розповідають, що Подмаска – законний депутат Чаплинської селищної ради від партії “Батьківщина” і звільнений наприкінці 2018 року за хабар заступник начальника Каланчацького відділення поліції.

  • На окупованій території Херсонської області незаконно затримали жителя Нової Каховки. Російські окупанти йому інкримінують державну зраду.
  • На окупованій території Херсонської області незаконно винесли вирок за нібито участь у “Правому секторі” жителю Каховки, тренеру із пейнтболу Павлу Зозулюку.
  • В Криму окупаційні прикордонники зі співробітниками “Головного управління з протидії екстремізму” незаконно затримали 21-річного Сергія Домашича з Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів