Підтримати нас

На окупованій території Херсонської області незаконно засудили жителя Каховки

03 липня 2024 11:50
272
Поширити:
Скриншот із пропагандиського каналу

На окупованій території Херсонської області незаконно винесли вирок за нібито участь у “Правому секторі” жителю Каховки, тренеру із пейнтболу Павлу Зозулюку.

Про це повідомляють пропагандистські канали. 

В їхньому дописі не зазначено, на який термін його "ув'язнили", проте стаття інкримінована Павлу передбачає до 6 років позбавлення волі. Чоловіку винесли незаконний вирок за статтею "Організація діяльності екстремістської організації". 

Його звинуватили у нібито участі в “Правому секторі” в Новій Каховці з 2014 року, в якому він "навчав" учасників навичкам стрільби.

Така підготовка нібито спрямовувалась для того, щоб брати участь у бойових діях проти військових РФ. 

На відео, що оприлюднили пропагандистські канали видно як двоє людей у військовій формі “затримують” Зозулюка та саджають в машину. 

Скриншот із відео, що оприлюднили на пропагандистському каналі

За інформацією ЦЖР, Павла вперше незаконно затримали взимку 2022 року. Його утримували три тижні. Окупаційні правоохоронці погрожували ув'язнити чоловіка від 12 років до життєвого терміну.

Вдруге його викрали з будинку в Каховці на лівобережжі Херсона 26 липня 2023 року. 

За словами друзів Зозуленка, його забрали 9 військових РФ та вивезли у невідомому напрямку. 

  • «Правий сектор» національно-визвольний рух та українська військово-політична сила, що ставить собі за мету побудову національної держави українців. Рух оформився під час Революції гідності (сам «ПС» вважає датою свого заснування 28 листопада 2013 року) як спілка правих організацій і окремих активістів.
  • Окупаційний суд Генічеська незаконно виніс вирок чоловіку за участь у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана. Його “засудили” до 3-х років та 6 місяців ув'язнення в колонії суворого режиму.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів