Підтримати нас

Суд в окупованому Генічеську на Херсонщині незаконно виніс вирок місцевому жителю 

01 липня 2024 18:50
220
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Окупаційний суд Генічеська незаконно виніс вирок чоловіку за участь у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана. Його “засудили” до 3-х років та 6 місяців ув'язнення в колонії суворого режиму.

Про це повідомляють пропагандистські канали.

За незаконним звинуваченням, чоловік нібито брав участь в блокаді Криму. 

У коментарі “Вгору” голова правління громадської організації  “КримSOS”   Їх діяльність спрямована на висвітлення незаконності окупації Криму та репресивної політики РФ, підтримання зв’язків півострова з материковою Україною. А також консолідацію українського суспільства через захист прав, свобод та iнтepeciв переселенців та інших людей, котрі постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході України та в Криму.  Олексій Тільненко повідомив, що незаконно засуджували за участь у батальйоні імені Номана Челебіджихана у 2022, 2023 та 2024 роках, в тому числі жителів Херсонщини. 

Також він зазначив, що за час окупації Криму незаконні суди винесли вирок понад 19 людям на півострові за нібито участь у батальйоні імені Номана Челебіджихана.

“Водночас ці цифри не охоплюють громадян України, які були “затримані” на території Херсонської області та надалі були “засуджені” місцевими судами”, – повідомив Тільненко. 
  • Батальйон імені Номана Челебіджихана – добровольче кримськотатарське збройне формування, яке з’явилося на початку 2016 року під час блокади на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.
  • За даними Кримської правозахисної групи, на кінець вересня 2023 року за звинуваченням в участі в батальйоні імені Н. Челебіджихана були позбавлені волі щонайменше 24 людини, включно з громадянами України, викраденими російськими військовими на півдні України після повномасштабного вторгнення Росії на українські землі 24 лютого 2022 року.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів