Підтримати нас

Родом з України: за наказом російського полковника обстрілюють Херсон

Автор статті
22 квітня 2024 13:38
332
Поширити:
Ігор Сварковський. Всі фото "Слідство. Інфо"

Начальник відділу управління берегових військ Чорноморського флоту РФ, родом з України полковник Ігор Сварковський, у його зону відповідальності входять наступ на південь України та обстріли Херсона, Миколаєва, Одеси.

Про це повідомили журналісти “Слідство.Інфо”.

У 2024-му військові 126-ї окремої бригади Берегової оборони збройних сил РФ, яка підпорядковується Сварковському, жорстоко вбили чоловіка на окупованій території Херсонщини. 

У 2020 році він отримав дохід у розмірі 2 мільйонів рублів від Управління Чорноморського Флоту. Перед цим полковник у 2019 році на окупованому півострові у Сімферополі командував парадом до Дня Перемоги. У 2014 році Сварковський літав між Ростовом-на-Дону та Сімферополем. Тоді, коли анексовували Крим, йдеться в тексті. 

За даними журналістів, сам полковник народився в Полтавській області, де закінчив школу в Пирятині. Потім навчався у Сумському артилерійському училищі. Пізніше переїхав до РФ. Побудував там військову кар’єру та одружився з українкою – Ліною Сварковською. 

“Вона проживає в окупованому Криму та, схоже, підтримує анексію півострова”, – пишуть у матеріалі “Слідство.Інфо”.

Водночас журналісти додають, що донька Сварковського до 2016 року вчилась у Київському торговельно-економічному університеті та подорожувала Україною. Під час анексії Криму публікувала патріотичну жовто-блакитну картинку в підтримку України. 

У 2016 році дівчина публікувала фото з мамою в Києві, а згодом переїхала до Німеччини, йдеться в тексті. 

  • СБУ в Херсонській області заочно повідомила про підозру у веденні агресивної війни командувачу 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ, генерал-лейтенанту Якову Резанцеву. За його наказом почався наступ на Херсонщину, зокрема на Херсон.
  • Слідчі управління СБУ в Херсонській області підозрюють трьох російських військовослужбовців у порушенні законів та звичаї війни, що призвело до смерті 24 людей та поранення 51 людини. Вони віддали накази на обстріли Херсона та його околиць 3 травня цього року. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ