Підтримати нас

Рівень води падає у всіх населених пунктах правобережжя Херсонщини

Vgoru
12 червня 2023 11:00
579
Поширити:

В усіх населених пунктах правобережжя є спад рівня води. Підтоплення в середньому складає 3 м 18 см. І ця динаміка зберігається. Подекуди вода відійшла майже на метр.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

Затопленими залишаються 3 тисячі 801 будинок у 32 населених пунктах, ідеться в повідомленні. Також розмиті деякі шляхи та затоплені переправи. На поверхню винесло очерет, мул. 

Нагадаємо, станом на ранок 12 червня рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватись. З водосховища вже втрачено понад 72% або 14,395 куб. км води. 

Рівень води в Дніпрі в Херсоні знизився на 2 метри та становить 3,6 метра станом на 12 червня. У середньому за останню добу утримується тенденція зниження рівня на 1-5 см за годину.

Цими днями переселенці з Херсона виловили на одеському пляжі візантійську амфору та передали її до Херсонського обласного краєзнавчого музею. На одеському пляжі вони рятували прісноводних черепах. І раптом побачили незвичну посудину, що наближалася до пляжу. Виловивши її з води, Юрій Пословський – історик за фахом – зрозумів, що це візантійська амфора. Він і його родина вирішили передати візантійську амфору до музею.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ