Підтримати нас

Каховське водосховище обміліло вже на понад 72% унаслідок теракту на Каховській ГЕС

Vgoru
12 червня 2023 09:01
2,490
Поширити:

Станом на ранок 12 червня рівень води у Каховському водосховищі продовжує знижуватись. З водосховища вже втрачено понад 72% або 14,395 куб.км води.

Про це повідомляє Міндовкілля.

Рівень води в Дніпрі в Херсоні знизився на 2 метри й становить 3,6 метра станом на 12 червня. У середньому за останню добу утримується тенденція зниження рівня на 1-5 см за годину.

Станом на вечір 11 червня рівень води у водосховищі в районі Нікополя становив близько 9,04 м, повідомляє Міндовкілля.

У районі природного парку «Нижньодніпровський» вода поступово сходить. Продовжується обміління акваторії у нацпарку «Кам'янська Січ» на 8,5 метрів.

На фото наслідки обміління Нацпарку «Кам'янська Січ». Фото Міндовкілля

Рівень води річки Інгулець у створі Інгулецької зрошувальної системи повільно знижується. Натомість вода поступово продовжує прибувати в Миколаївській області.

Раніше ми писали, що у зоні підтоплення перебувають 10 населених пунктів Бериславського району станом на ранок 12 червня. Це села Тягинка, Одрадокам’янка, Бургунка; селище Калинівське, Бобровий Кут, Краснолюбецьк, Заповіт, Новогреднєво, Мала Сейдеминуха та Благодатівка. Одрадокам’янка та Миколаївка через опади відрізані від автомобільного сполучення.

Вода продовжує відходити. На ранок 12 червня вона досягла позначки 3 м, 29 см. У порівнянні з вчорашнім вечором рівень знизився на 64 см. У воді залишаються 46 населених пунктів: 32 – на правому березі, 14 – на лівому. На звільненій території затоплено 3 тисячі 801 будинок.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ