Підтримати нас

Рідні подали касаційну скаргу: де зараз перебуває житель Херсонщини, якого викрали російські окупанти

15 червня 2024 17:47
4,473
Поширити:
Сергій Котов. Усі фото: МІПЛ

Рідні жителя Херсонщини Сергія Котова подали касаційну скаргу на “рішення” від 13 лютого 2024 року незаконного апеляційного суду. Тоді вирок Сергію не змінили – 15 років позбавлення волі за “шпигунство”.

Про це йдеться на сторінці Медійна ініціатива за права людини.

Також зазначається, що зараз донька звертається до Міжнародного комітету Червоного Хреста, щоб отримати офіційне підтвердження, що Росія утримує її батька.

За їхньою інформацією, у квітні Сергія Котова незаконно етапували в Росію. За півтора місяця він побував у Краснодарі, селищі Двобратське Краснодарського краю, Волгограді й Ульяновську. Усі півтора місяця його годували лише сухпайками. Наразі він перебуває в карантинній камері виправної колонії № 23 села Кам’янське Саратовської області. 

“Разом зі ще дев’ятьма цивільними й військовими українцями Сергій чекає, коли його переведуть у барак відбувати незаконне покарання. За словами Вікторії, її батька, ймовірно, триматимуть із людьми, які теж мають інвалідність”, – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, донька розповіла, що в Ульяновську було холодно, спали у двох штанах, куртці. Тоді батько захворів і йому почали давати таблетки від туберкульозу.

Сергія Котова незаконно затримали 7 квітня 2022 року в Олешках. Понад рік рідні Сергія не мали з ним зв’язку, а про місце перебування та стан чоловіка дізнавалися від звільнених полонених.

Спочатку чоловіка утримували в Херсоні в захопленій будівлі СБУ. Його били електрошокером, по голові та ребрах. Коли чоловіка повели нібито розстрілювати, знайомий голос спитав: “Ну что, Кот, вспомнил?” Вікторія зауважує, що так її батька називають лише близькі.

10 квітня 2022 року Сергія Котова вивезли до СІЗО № 1 міста Сімферополя анексованого Криму. У жовтні цього ж року перевели в СІЗО №2. За цей час Сергій схуд на 20 кг. Також він записав аудіозвернення, в якому розповів, що переніс операції на нозі, має остеомієліт (хворобу кісток), тому пересувається на милицях, змушений регулярно вживати ліки. У нього гепатит C, грижі та хронічний панкреатит. 

  • Раніше на окупованій території Херсонської області незаконно засудили громадянина України, керівника Херсонської дистанції колії Одеської залізниці АТ “Укрзалізниця” Олександра Керекешу.
  • ІТ-спеціаліста з Херсона Івана Козлова засудили на 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.
  • Незаконний “Верховний суд Криму” засудив викраденого мешканця Херсонщини Миколу Петровського.
  • 6 жовтня цей же суд виніс вирок журналісту та волонтеру Сергію Цигіпі. Його засудили до 13 років колонії. 

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів