Підтримати нас

На окупованій території Херсонщини незаконно засудили керівника залізниці

07 червня 2024 11:34
291
Поширити:
Олександр Керкеш. Фото: пропагандистські канали

На окупованій території Херсонської області незаконно засудили громадянина України, керівника Херсонської дистанції колії Одеської залізниці АТ “Укрзалізниця” Олександра Керекешу.

Про це повідомляють пропагандистські канали. 

Він нібито давав вказівки підлеглим пошкодити стрілкові переводи на залізничній станції “Херсон”. Через це військові РФ не змогли її використовувати для своїх цілей.

Олександру Керекеші призначили 6,5 років позбавлення волі. З відбуванням першого року у в'язниці, 5,5  – у виправній колонії суворого режиму.

У коментарі “Вгору” керівник департаменту документування воєнних злочинів у Українській Гельсінській спілці з прав людини Сергій Мовчан зазначив, що більшість випадків затримання окупаційною владою місцевих жителів на окупованих територіях нічим необумовлені та вважаються незаконними. Також він додав, що навіть після “затримання” окупаційна влада має відправити людину на підконтрольну Україні територію чи в інші країні.   

“Що казати, коли такі затримання та суди не відповідають навіть російському законодавству. Вони не можуть так робити – без адвоката, утримання в нелюдських умовах і без проведення жодних правових процедур, які відповідають нормам міжнародного гуманітарного права”, – розповів Сергій Мовчан.
  • Олександра Керкеша російські окупанти викрали 13 вересня 2022 року. Спочатку чоловіка утримували в Херсоні, а звідти перевезли до Каланчака. Потім перемістили до Чонгара.
  • ІТ-спеціаліста з Херсона Івана Козлова засудили на 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Незаконний “Верховний суд Криму” засудив викрадених мешканців Херсонщини Миколу Петровського та Сергія Котова до 15 та 16 років позбавлення волі. 6 жовтня цей же суд виніс вирок журналісту та волонтеру Сергію Цигіпі. Його засудили до 13 років колонії. 

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів