Підтримати нас

Ректор Херсонського державного університету звернувся до Омбудсмана щодо незаконно затриманих студенток 

Автор статті
06 квітня 2024 21:20
1,164
Поширити:
Автор фото Олександр Корняков/31 серпня 2023 року

Ректор ХДУ Олександр Співаковський звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця із проханням внести в списки обміну незаконно затриманих студенток. 

Зазначається, що їх у 2022 році незаконно затримала окупаційна влада.

28 березня за словами адвоката однієї із дівчат, в окупованому Криму повинно було відбутись перше засідання “суду” зі звинуваченням у шпигунстві. 

“Сподіваємось на позитивне вирішення долі дівчат, які є Героїнями України. Ми вже не вперше звертаємось в усі інстанції з приводу незаконного утримання росіянами наших студенток”, – додав ректор.
  • У підвалі будинку культури села Одрадівка Новотроїцької громади Генічеського району на Херсонщині окупаційна влада створила катівню, де незаконно утримує людей.
  • 29 березня в Херсоні журналісти “Слідство.Інфо” показали документальний фільм «Він Теж: Історії українських чоловіків, скривджених росіянами». У стрічці йдеться про українців, яких російські військові тримали в катівнях Херсона за активну проукраїнську позицію. 
  • Раніше стало відомо, що у Горностаївці зникли брати-близнюки Іван і Антон Штепа та 23-річний Денис Шум. Усіх трьох затримали поліціянти місцевого окупаційного відділу поліції у військовій формі та невідомі в цивільному одязі на очах родичів без пояснення причин.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ