Підтримати нас

Рекордна сесія

Автор статті
06 травня 2016 12:00
649
Поширити:

Минулий четвер виявися багатим на події. До нас завітав президент. Це не завадило міським депутатам зібратися на чергову сесію.

Через приїзд гаранта мер Володимир Миколаєнко доручив розпочати пленарне засідання о восьмій ранку. У залі, окрім журналістів та громадськості, зібралося аж 54 депутати – увесь депутатський корпус. У порядку денному 58 питань, в очах у народних обранців – палке бажання працювати. Проте такий настрій панував недовго.

Деякі депутати заявили, що у них на руках три порядки денних з питаннями, які координаційна рада не затверджувала. Серед них, наприклад, призначення першого заступника мера. Кандидатура одна  – керівник міськводоканалу, колишній “регіонал”  Ігор Козаков. Фракція “Свободи” категорично відмовилася голосувати за порядок денний з цим питанням. Фракція “Батьківщини”  також заявила про принципову позицію – жодної підтримки цієї ініціативи. І не лише через партійну приналежність кандидата. Ще й тому, що нібито директор водоканалу відмовився звітувати про фінансову діяльність підприємства та робити перерахунок споживачам через неякісну воду.

Майже 4 години, з декількома перервами та нарадами, депутати “воювали” за перелік питань. Першого заступника вирішили не обирати, як і не заслуховувати звіт міського голови. Вирішили, що він має звітувати перед виборцями.

Після стількох годин балачок почалась хоч якась робота. Так, народні обранці виділили майже 2 мільйони гривень нашому тролейбусному депо. Саме таку суму заборгувало комунальне підприємство за електрику. Справи були настільки поганими, що депо просто відімкнули живлення.

Зробили депутати ще одну добру справу. Придбали за 2 мільйони нову пожежну машину із 40-метровою драбиною. Додали грошей і на культуру. Так, додаткових 130 тисяч гривень отримав фестиваль “Мельпомена Таврії”, а ще 120 тисяч пішло на підтримку організації народної творчості “Дніпровська палітра” .

Про свою роботу відзвітував кінотеатр “Шумен”. Хоча там уже давно замість кіно показу­ють більярд і танцпол.  З 2008 року будівля кінотеатру “Шумен”, окрім Херсонської міської ради, належить ще іншим спів­власникам. Саме вони зробили у приміщенні ремонт, прибравши глядацьку залу. Зараз на комунальному підприємстві працює три співробітники. За минулий рік “Шумен” отримав чистого прибутку аж 6200 гривень. Як сказано у звіті, в колишньому кінотеатрі все одно проводять різноманітні заходи для ветеранів, школярів і пенсіонерів.

Депутати міськради звернулися до президента України, Верховної Ради та Кабміну. Вони заявили про свою солідарність з міжнародною спільнотою і всім цивілізованим світом та вимагають від Російської Федерації негайного звільнення українців, які були нелегально затримані і викрадені з території України державою-агресором.

У міському суді з’являться нові народні засідателі. Їх перелік затвердить спеціальна депутатська комісія.

А от мусульманській общині знову не виділили клаптик землі під релігійно-культурний центр. Складається враження, що народним обранцям більше подобається “п’яний гай”, що існує там зараз.

Ще одна комісія продовжить вивчати питання вирубки дерев у місті. А ліфтами протягом місяця буде перейматися ще одна комісія. Вона має перевірити цільове використання бюджетних коштів на ліфтове господарство у 2015 році та запланувати витрати на цей рік. І до цього має залучити незалежних експертів з проведення технічної експертизи.

Сесія міськради продовжила свою роботу навіть після інформації про нічебто замінування приміщення. Усього ж вона тривала 10 годин. Таким чином, було встановлено одразу два рекорди – найдовше засідання цього скликання і сесія, яка почалася раніше попередніх. Сподіваємось, наступного разу рекорд встановлять з ефективності роботи для громади.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ