Підтримати нас

Реформа правоохоронних органів стане ключовою в залученні інвесторів до України

Автор статті
24 квітня 2020 06:00
623
Поширити:

Реформа правоохоронних органів стане ключовою в залученні інвесторів до України.

Про це заявив президент Української асоціації виробників електротехніки, засновник компанії Saturn та співінвестор платформи БІЗНЕС 100 Олександр Громико під час онлайн-марафону «Економіка МАЙБУТНЬОГО», повідомляє Бізнес.

«Реформа правоохоронних органів уже перезріла. Інвестор не піде в країну тоді, коли він боятиметься, що до нього з перевірками по черзі ходитимуть і СБУ, і МВС, і прокуратура, і податкова… Нам треба домогтися створення єдиного органу — Бюро фінансових розслідувань, яке б займалося розслідуванням економічних злочинів, та ліквідувати податкову міліцію», — сказав він.

Після закінчення карантину влада має зосередитися на тому, щоб залучити до України інвесторів. Виробництво тут є вигідним для компаній, які переносять свої виробничі потужності з Китаю, де спалахнула пандемія коронавірусу. По-перше, виробляти в Україні дешевше, а по-друге, це близькість до європейського ринку збуту.

«Фактично, у плані товарних поставок, Україна вже у Євросоюзі. Практично всі товари переміщуються без сплати митних зборів. Це велика перевага перед іншими країнами», — говорить Олександр Громико.

На його думку, для того, щоб остаточно переконати інвесторів, українській владі потрібно здійснити три кроки.

По-перше, спростити систему оподаткування та зробити її зрозумілою для інвесторів. По-друге, зайнятися створенням індустріальних парків. І тут можна навіть скористатися досвідом сусідньої Білорусі. І, найважливіше, на його думку, провести реформу правоохоронних органів.

«Реформа правоохоронних органів – головний пункт, бо інвестори  не повинні боятися сюди вкладати свої кошти», — підсумував він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ