Підтримати нас

Рада ухвалила закони щодо "розмитнення" автомобілів на єврономерах

Автор статті
14 липня 2018 11:45
646
Поширити:

Верховна Рада ухвалила закони про зниження акцизного податку на ввізні в Україну автомобілі, а також посилила контроль над переміщенням і використанням авто на єврономер, вимоги за якими висували власники "евроблях".

Так, депутати підтримали законопроект №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів". Документом пропонується встановити базові ставки акцизного податку для нового автомобіля з бензиновим двигуном об'ємом 1000 куб. см в розмірі 50 євро за одиницю і для дизеля – 75 євро. 

Визначення акцизного податку для кожного легкового автомобіля здійснюватиметься шляхом застосування до базових ставок акцизного податку коефіцієнтів. Один коефіцієнт визначатиметься діленням об'єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння автомобіля в куб. см на 1000 куб. см. Коефіцієнт віку – кількість повних календарних років з року, наступного за роком виробництва автомобілів, до року визначення ставки податку.

Також був прийнятий законопроект №8488 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України". Документом пропонується розширити умови, які є підставою для продовження попередньо встановленого терміну тимчасового ввезення транспортних засобів комерційного призначення, а саме зберігання таких транспортних засобів під митним контролем, здійснення інших операцій з такими транспортними засобами у випадках.

Законом буде встановлено:

  • митне оформлення транспортних засобів може здійснюватися в будь-якому органі доходів і зборів України з пред'явленням їх цьому органу;
  • тимчасове ввезення громадянами-нерезидентами автомобілів особистого користування в кількості більше однієї одиниці дозволяється за умови застосування до них заходів забезпечення;
  • тимчасове ввезення громадянами-резидентами на митну територію України авто комерційного призначення при виконанні ними своїх обов'язків за укладеними трудовими договорами з підприємствами-нерезидентами, підтверджується документами відповідних компетентних органів країни реєстрації підприємства-нерезидента, дозволяється на строк до 10 діб із застосуванням до них заходів забезпечення;
  • транспортні засоби особистого користування, що тимчасово ввозяться на митну територію України громадянами більш ніж на 30 днів, підлягають державній реєстрації.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ