Підтримати нас

Рада надала податкові стимули для сімейних фермерів в Україні

Автор статті
23 травня 2018 14:00
595
Поширити:

Народні депутати підтримали проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств.

За проект закону № 6490-д під час ранкового засідання ВРУ, проголосували 253 обранці, передає Zik.ua.

Як наголосив народний депутат України (фракція «Батьківщина») Вадим Івченко, законопроект № 6490-д дає можливість сімейним фермерам входити у легальне податкове поле.

«Законопроект передбачає створення четвертої групи там, де є сільськогосподарські виробники, … створення підгрупи Б, фізосіб – сімейних фермерів, які будуть мати спрощену систему оподаткування, які будуть мати безпосередньо спрощений бухгалтерський облік і бухгалтерську звітність раз у рік», – поінформував Вадим Івченко.

Нардеп пояснив, які стимули пропонує законопроект. Так, протягом 10 років ті «одноосібники», які зареєструються як сімейна ферма, отримають пільгове оподаткування; у них буде значно полегшений бухгалтерський облік; вони відразу отримають статус сільгосптоваровиробника, окрім того, отримають стаж.

«Протягом 10-ти років держава починає поступово сплачувати їм єдиний соціальний внесок. Сьогодні за пенсійною реформою приєднали стаж до сплати єдиного соціального внеску. Це – стимул, це – непряма підтримка держави, коли ти зареєструвався, і перший рік держава тобі сплачує 90%, а ти – 10%, як сімейна ферма. На другий рік держава тобі сплачує 80%, на третій – 70%, і це означає, що кожного року ти нарощуєш свій бізнес, розвиваєш свою сімейну ферму, закуповуєш обладнання. Це непряма підтримка у вигляді сплати ЄСВ», – зазначив Вадим Івченко.

Нардеп додав, що такі сімейні ферми пропонують на п’ять років звільнити від перевірок контролюючими органами, у тому числі – ДФС.

Політик переконаний, що у результаті залучення одноосібних господарств до сімейного фермерства до місцевих бюджетів надходитимуть податки, збільшиться добробут сільських родин, українці не покидатимуть села, адже там з’являться робочі місця.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ