Підтримати нас

"Рабів до раю не пускають..." (фото)

Автор статті
25 травня 2016 08:25
541
Поширити:

Херсонці змогли побачити виставу, скандал довкола якої розгорівся ледь не на всю Україну.

З історичною драмою про гетьмана Івана Мазепу приїхали актори Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Гоголя. Режисером вистави виступив Сергій Павлюк.

Коли полтавські чиновники побачили ц роботу, то почали скаржитись до міністерства. Мовляв, ця робота - антиукраїнська і випускати її в світ категорично неможна. Проте 40 аншлагів зняли це питання взагалі.

«Остання любов Гетьмана» — це історія кохання 65-річного Мазепи та його зовсім юної хресниці Мотрі. Проте її батьки категорично проти. Душевні муки розгортаються на тлі політичних інтриг. І не лише в Російській імперії, а й серед козаків.

«Я любив тільки двох жінок — Мотрю та Україну. Обох їх і погубив...», — вигукував зі сцени великий Гетьман Іван Мазепа.

Все дійство супроводжується українськими піснями, танцями та массою метафор. Чого варті лише плакати із Адамом і Євою за спинами закоханих. Та розбитий човен, на якому їздить Петро Перший. 

Ця драма - вистава болю українського гетьмана. Болю від людського осуду його кохання, від зради вірного товариша Кочубея та його дружини. І неймовірного болю від того, що його рідну Україн поділили на дві частини.

${gallery:ce35af7376356fed1d2e494f3bf2eea1}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ