Підтримати нас

Приватні виконавці: чого від них очікувати українцям

Автор статті
20 березня 2017 08:06
601
Поширити:

Злісних боржників в Україні з кожним роком більшає. Тож, на допомогу досить часто нахабним державним виконавцям, приходять приватні.

Службу планують запустити до кінця року. У мін'юсті підрахували: країні потрібно понад 2 тисячі таких фахівців. Аби вони не стали звичайними «вибивайлами», за ними пильно стежитиме держава. Про це пише "Главком".

Юрисдикція приватних виконавців буде обмеженою. Зокрема, вони не займатимуться провадженнями, що стосуються вселення-виселення із житла, відібранням дитини, а також їх не стосуються ті рішення, де учасником виконавчого провадження є держава. Усі претенденти на цю посаду повинні пройти навчання у виконавчій службі. Перші курси уже стартували.

Проте, експерти побоюються, аби ця реформа не узаконила добре відомі колекторські контори, які займатимуться «віджиманням» грошей, майна та рейдерськими захопленнями.

Водночас заспокоюють, мовляв, реформа з приватними нотаріусами прижилася в Україні. Тож, сподіваються, що і нові приватні виконавці встановлять правосуддя. Якщо в Україні воно взагалі можливе.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ