Підтримати нас

Прокуратура Херсонщини завершила слідство у справах двох "голів" окупаційних адміністрацій

31 травня 2024 10:56
613
Поширити:
Фото: Pexels

У Херсонській області до суду скерували обвинувальні акти стосовно депутатки сільської ради та жителя регіону, їм обом інкриміновано колабораціонізм, а депутатку підозрюють й у держзраді.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у 2022 році обвинувачені обійняли посади в окупаційних органах влади Херсонської області.

 Депутатка стала окупаційною головою Бехтерської громади. Вона закликала місцевих жителів співпрацювати з РФ. Також жінка блокувала діяльність підприємців та господарств, які не ввели в обіг російські рублі.

 На своїй посаді вона розв'язувала питання роботи комунальних підприємств на підпорядкованій їй території, підбирала працівників в окупаційні органи влади та навчальні заклади. 

Інший обвинувачений обійняв посаду окупаційного голови селищної ради у Козацькому Каховського району. Він підбирав працівників для роботи в незаконному органі влади та освітніх закладах, організовував видачу гуманітарної та грошової допомоги від окупаційної влади. А також проводив прийом місцевих жителів та вимагав від них дотримання режиму, встановленого незаконною владою.

Жінці загрожує довічне позбавлення волі, а чоловіку до 10 років ув'язнення.

  • Депутат Нижньосірогозької селищної ради Генічеського району Херсонської області від ОПЗЖ 70-річний Олександр Немикін, який обійняв посаду очільника окупаційної адміністрації селища, отримав заочну підозру в колабораціонізмі від СБУ.
  • За фактом державної зради та колабораціонізму обвинувальний акт стосовно окупаційного голови селищної ради Лазурного Херсонської області скерували до суду.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів