Підтримати нас

Програми переозброєння ЗСУ фактично зупинені

Автор статті
17 травня 2016 10:15
291
Поширити:

Через проблеми з фінансуванням фактично зупинені програми переозброєння Збройних сил України.

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

З його слів, уряд та парламент мають зайнятися питанням державного оборонного замовлення, "оскільки на сьогодні фактично зупинено фінансування програм з виготовленням нових зразків зброї та переозброєння Збройних Сил України".

"Справа в тому, що початково на фінансування оборонного замовлення мали піти кошти, вилучені від спецконфіскації рахунків оточення Януковича. Це сума більше 1,4 млрд доларів, і це кошти, які були розміщені в офшорних компаніях та виведені в облігації державної позики", - пояснив А.Геращенко.

"Вони арештовані уже більше двох років, однак, зараз ми розробляємо правові механізми, які дозволять у законний спосіб вилучити їх та спрямувати на оборону нашої країни. Ця процедура довготривала, необхідна судова тяганина, аби все було справедливо та законно. Тому є пропозиція зараз терміново виділити кошти не із спеціального фонду бюджету, а з основного", - додав він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ