Підтримати нас

Призначили кінцевий термін: окупанти примушують місцевих на лівобережжі брати російські паспорти

Vgoru
Автор статті
02 червня 2023 06:14
1,158
Поширити:

Окупаційна адміністрація визначила 1 вересня цього року кінцевим терміном для отримання російського паспорта на лівобережжі Херсонщини. До того ж росіяни вимагають обов'язкову письмову відмову від українського паспорта.

Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України. 

За інформацією Генштабу, місцеві енергетичні компанії повідомляють про обовʼязкове перепідписання нових договорів на постачання електроенергії тільки за наявності російського паспорта.

Усім українським громадянам, які відмовляться від отримання російських документів, погрожують припиненням постачання електроенергії, депортацією, конфіскацією майна та примусовим виселенням із власних осель.

Також Генштаб повідомляє, що минулої доби, 1 червня, російські військові обстріляли населені пункти Зміївка, Веселе, Іванівка, Інгулець, Садове, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах Берислава, Козацького та Одрадокамʼянки Херсонської області. 

Нагадаємо, військові РФ вилучають українські посвідчення та документи водіїв на транспортні засоби на лівобережжі Херсонщини. На блокпостах окупанти зупиняють авто, забирають українські документи та вносять водіїв у спеціальні списки.

Водночас кадирівці почали грабувати агропідприємства лівобережжя Херсонщини, масово викрадають сільгосптехніку. У цю справу боїться втручатися окупаційна поліція.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ