Підтримати нас

Правоохоронці завершили розслідування у справі окупаційного голови Музиківки на Херсонщині

09 липня 2024 13:22
372
Поширити:
Фото: Український південь

Справу про колабораціонізм 54-річного жителя Херсона, який обійняв посаду оупаційного голови села Музиківка завершилось досудове розслідування та обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.



За даними слідства, під час окупації Херсонської області він обійняв посаду незаконного голови сільського поселення “Музиківка” окупаційної військово-цивільної адміністрації Білозерської селищної територіальної громади

Також чоловік увійшов до складу окупаційної виборчої комісії, яка у період з 23 по 27 вересня 2022 року під час проведення незаконного референдуму працювала на територіях Загорянівки та Східного.

Він приїздив до населених пунктів окупованої Херсонщини й активно агітував місцевих жителів узяти участь у незаконому референдумі та проголосувати за приєднання області до складу РФ.

Йому загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без.

  • 12 років ув’язнення з конфіскацією майна за колабораціонізм та пособництво державі-агресору отримав адвокат, який під час окупації Херсона працював на РФ та захопив підприємство.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів