Підтримати нас

Адвокат, який під час окупації Херсона працював на РФ та захопив підприємство, отримав 12 років ув’язнення. ОНОВЛЕНО

09 липня 2024 11:50
1,395
Поширити:
Кирило Доценко. Фото з його стрінки у соцмережах

12 років ув’язнення з конфіскацією майна за колабораціонізм та пособництво державі-агресору отримав адвокат, який під час окупації Херсона працював на РФ та захопив підприємство. Також йому заборонено обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг строком на 15 років.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлося Кирила Доценка.

За даними слідства, у липні 2022 року він обійняв посаду окупаційного начальника відділу правового забезпечення у незаконному Фонді майна Херсонської області.

На своїй посаді чоловік організовував роботу підрозділу, та формував реєстр майна.

7 жовтня 2022 року Доценко, заручившись підтримкою військових РФ, захопив підприємство «Сучасні пивні технології» і передав його в управління «індивідуального підприємця Бородіна Володимира Анатолійовича». Водночас сам адвокат з 7 жовтня по 11 листопада 2022 року незаконно керував цим підприємством. Для цього він найняв свого бухгалтера і співробітників охорони.

“Окрім того, заручившись підтримкою військових РФ він незаконно захопив місцеве підприємство. На посаді так званого “керівника”, він здійснював добір кадрів, сприяв відновленню виробництва продукції, контролював її торгівлю та збирав прибуток”,  зазначають у прокуратурі.

У 2020 році Кирил Доценко балотувався до Херсонської міської ради від партії «Херсонці». Однак не був обраний.

  • Нещодавно Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженці Новомиколаївки Бериславського району Херсонської області. Вона брала участь у проведенні незаконного референдуму під час окупації.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів