Підтримати нас

Жительку Херсонщини за проведення незаконного референдуму засудили на 2 роки 

06 липня 2024 17:38
391
Поширити:
Фото: ЦЖР

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженці Новомиколаївки Бериславського району Херсонської області. Вона брала участь у проведенні незаконного референдуму під час окупації.

Вирок суду оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, 11 вересня 2022 року вона погодилась працювати членом “виборчої комісії” в Новомиколаївці. 

24 вересня 2022 року жінка отримала скриньку для незаконного голосування, списки місцевих жителів. Вона у супроводі військових РФ обходила будинки людей та агітувала їх голосувати за приєднання території Херсонської області до РФ.

Жінка свою вину визнала у суді. 

Її засудили на 2 роки ув'язнення, із позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування на 10 років, без конфіскації майна. 

За даними ЦЖР, мова йде про Діну Мацюту. 

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.
  • СБУ затримала незаконну очільницю Лиманця на правобережжі Херсонщини під час окупації. Вона брала участь в організації референдуму щодо приєднання території Херсонської області до РФ. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів