Підтримати нас

Працює на окупаційну владу Херсонської області: жителька Донеччини отримала 10 років ув’язнення за колабораціонізм

Автор статті
15 квітня 2024 13:28
152
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

Жительку Донеччини засуджено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна за роботу на окупаційну владу Херсонської області. Також їй заборонено займати будь-які посади в органах державної влади й займатися виборчою діяльністю протягом 15 років. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Раніше Медіаплатформа “Вгору” розповідала, що у тексті підозри йдеться про 38-річну Марину Захарову, яка очолила незаконну виборчу комісію Херсонської області та окупаційний “Департамент внутренней и внешней политики ВГА Херсонской области”.

  • У березні 2023 року Захарова обійняла посаду незаконної голови виборчої комісії Херсонської області, на якій перебуває дотепер. Починаючи з 7 грудня 2023 року жінка розпочала організацію незаконних виборів президента Російської Федерації на окупованій території Херсонської області. 
  • Раніше на майно Марини Захарової вже накладали арешт у рамках обвинувального акту на посягання на територіальну цілісність і недоторканність. Влітку 2022 року вона очолила незаконний “Департамент внутренней и внешней политики ВГА Херсонской области” та забезпечувала його роботу. Виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
  • Служба безпеки також повідомляла Захаровій про підозру в колабораційній діяльності. За організацію незаконного голосування на окупованих територіях Херсонської області.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за незаконні вибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ