Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру голові незаконної виборчої комісії Херсонської області

Автор статті
06 квітня 2024 10:33
251
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

Підозру в колабораціонізмі отримала 38-річна уродженка Донецька Марина Захарова, яка очолила незаконну виборчу комісію Херсонської області.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри.

За даними слідства, у березні 2023 року Захарова обійняла посаду незаконної голови виборчої комісії Херсонської області, на якій перебуває дотепер.

Починаючи з 7 грудня 2023 року жінка розпочала організацію незаконних виборів президента Російської Федерації на окупованій території Херсонської області. 

На своїй посаді Марина Захарова займалась загальною організацією роботи незаконної виборчої комісії Херсонської області та територіальних виборчих комісій, підписанням документів, необхідних для проведення незаконних виборів, а також інформаційною діяльністю на підтримку проведення незаконних виборів. 

17 березня 2024 року після обробки 100% протоколів комісією, яку очолювала Захарова, 88,12% від загальної кількості виборців, які взяли участь у незаконному голосуванні на окупованій території Херсонської області, проголосувало за чинного президента російської федерації Володимира Путіна.

  • Раніше на майно Марини Захарової вже накладали арешт у рамках обвинувального акту на посягання на територіальну цілісність і недоторканність. Влітку 2022 року вона очолила незаконний “Департамент внутренней и внешней политики ВГА Херсонской области” та забезпечувала його роботу. Виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
  • Служба безпеки також повідомляла Захаровій про підозру в колабораційній діяльності. За організацію незаконного голосування на окупованих територіях Херсонської області.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за незаконні вибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ