Підтримати нас

Судитимуть окупаційну голову ЦВК Херсонської області

Vgoru
Автор статті
02 червня 2023 13:34
1,575
Поширити:

Слідчі скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Донеччини Марини Захарової, за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційної діяльності. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що Марина Захарова під час тимчасової окупації Херсонщини сприяла встановленню та утвердженню окупаційної влади. 

Влітку минулого року вона очолила так званий «Департамент внутренней и внешней политики ВГА Херсонской области» та забезпечувала його роботу. Виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Пізніше жінка очолила окупаційну виборчу комісію та взяла участь в організації та проведенні незаконного референдуму. Захарова займалася створенням територіальних виборчих комісій, формуванням списків виборців, облаштуванням приміщень та іншими організаційними питаннями.

На майно підозрюваної вже наклали арешт. Їй загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, місцевим мешканцям села Шевченко Скадовського району Анастасії Андросенко там Олександру Федорову повідомили про підозру. Їх також підозрюють у колабораційній діяльності та участі в організації псевдореферендуму на тимчасово окупованій території. Жінка видавала бюлетені для голосування та допомагала їх заповнювати. А чоловік облаштовував виборчу дільницю та залучав до роботи виборчої комісії місцевих мешканців. Вони мали ходити по дворах і залучати людей до голосування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ