Підтримати нас

Повідомлено про підозру двом мешканцям Херсонщини: організовували та проводили псевдореферендум

Vgoru
Автор статті
26 липня 2023 11:41
355
Поширити:

Повідомлено про підозру в колабораціонізмі двом мешканцям Херсонщини. У вересні 2022 року вони брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювані виконували функції так званих «членів територіальної виборчої комісії», які були створені окупаційною владою на захоплених територіях Новорайської та Тягинської громад.

Підозрювані видавали жителям «бюлетені», допомагала їх заповнювати та вели облік громадян, що вже проголосували на псевдореферендумі.

“Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу”, – йдеться в дописі.

Херсонська обласна прокуратура 25 липня повідомила про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану депутату Генічеської міської ради від «ОПЗЖ» Богдану Казнавецькому. Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Судитимуть мешканця селища Білозерка за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та пособництво державі-агресору. Він записав відео з монологом, в якому підтримував окупацію території України. Зараз чоловік під вартою, де очікує на суд.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ