Підтримати нас

Записав монолог на підтримку ворога: мешканця Білозерки судитимуть за допомогу і підтримку РФ

Vgoru
Автор статті
25 липня 2023 08:47
518
Поширити:

Судитимуть мешканця селища Білозерка за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та пособництво державі-агресору. Він записав відео з монологом, в якому підтримував окупацію території України. Зараз чоловік під вартою, де очікує на суд.  

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Фото Херсонської обласної прокуратури

Слідство встановило, що чоловік під час тимчасової окупації Білозерської громади записав пропагандистський відеоролик на підтримку дій держави-агресора та розмістив його в інтернеті. У відео були публічні заклики до вчинення умисних дій, направлених на зміну меж території України.

Окрім того, чоловік сприяв ремонту автотранспорту збройних сил РФ, продавав їм паливо та зерно. Також він давав інформацію про патріотично налаштованих громадян. За вчинені дії чоловіка можуть ув'язнити на 15 років з конфіскацією майна, ідеться в дописі.

Також судитимуть колишнього заступника керівника одного з управлінь Білозерської селищної ради за фактом колабораційної діяльності. Йому загрожує увʼязнення від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Мешканка селища Білозерка Тетяна Тритенко підозрюється в колабораціонізмі.  Її призначили на окупаційну посаду «начальника управління праці та соціального захисту населення в Херсонському районі Херсонської області». 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ