Підтримати нас

Від аніматора до зрадника України: депутат Генічеської міськради підозрюється у держзраді

Vgoru
Автор статті
25 липня 2023 15:49
3,519
Поширити:

Херсонська обласна прокуратура 25 липня повідомила про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану депутату Генічеської міської ради від «ОПЗЖ» Богдану Казнавецькому. Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Текст підозри опублікували на сайті Генпрокурора.

Слідчі встановили, що 24-річний депутат Генічеської міськради Богдан Казнавецький не пізніше квітня 2022 року з ідеологічних мотивів перейшов на бік ворога. Спочатку він отримав посаду, на якій займався організацією роботи та управління захопленими закладами освіти та культури в Генічеській громаді. Він проводив масові заходи на підтримку РФ, підбирав працівників до незаконно створених установ. Казнавецький схиляв місцевих жителів переходити на бік росіян тиском і погрозами. 

Як зазначається, у травні 2022 року Богдан Казнавецький проводив псевдовибори окупаційного старости села Рівне Генічеської громади. Згодом його призначили першим заступником гауляйтера Генічеська.  

До 24 лютого 2022 року Олександр займався організацією культурних заходів, був ведучим різних дитячих свят. У місті Генічеськ Казнавецький відомий як артист-аніматор.

Фото з особистої сторінки Казнавецького у забороненій в Україні російській соцмережі "Вконтактє"

Ще одного депутата Генічеської міськради Сергія Мухіна судитимуть за фактом публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму на території України.

Інша депутатка з Генічеська від партії «Європейська солідарність» Олена Терських раніше жінка працювала начальницею відділу із земельних питань та землеустрою Генічеської міськради.Служба безпеки України 7 липня повідомила їй про підозру в колабораційній діяльності. Жінці загрожує ув'язнення на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ