Підтримати нас

Порошенко запевнив, що в Україні не буде державної церкви

Автор статті
04 лютого 2019 05:00
711
Поширити:

Президент України Петро Порошенко підкреслив, що в Україні не буде державної церкви і запросив Православну церкву України до партнерства. Про це він заявив після церемонії інтронізації митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Православної церкви України Епіфанія.

За його словами, інтронізація Предстоятеля ПЦУ символізує те, що "божим промислом це велике державне питання вирішене. Вітаю весь український народ з цією подією".

"Ще раз підкреслю – недавно зареєстрована Українська Православна церква в відповідно до Конституції України є і буде незалежною від держави. В Україні не буде державної церкви. Цей конституційний принцип був і залишиться непорушним", – підкреслив президент.

Глава держави висловив переконання, що незалежність і взаємна повага відкриває шлях до справжнього партнерства держави і церкви, до спільної нашої роботи на благо країни і народу.

"У мене і у вас, ваше блаженство, є спільне бачення того, що хочуть мати громадяни України. Це порядок, безпека, добробут", – додав він.

Порошенко також зазначив, що високо цінує все, що вже зроблено всіма українськими церквами та релігійними організаціями – від волонтерства та підтримки армії до соціальної підтримки громадян.

"Пропоную рівноправне і відповідальне партнерство на обраному країною шляху. У нас дуже широке поле для співпраці", – резюмував глава держави.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ