Підтримати нас

Порошенко підписав новий закон про боротьбу з аграрним рейдерством

Автор статті
19 серпня 2018 15:00
643
Поширити:

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування в масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні".

Про це повідомили на офіційному сайті глави держави в неділю, 19 серпня, пише Сьогодні.

"Реалізація закону створить ефективний механізм використання масивів земель сільськогосподарського призначення, створить необхідні умови для запобігання рейдерству та стимулювання зрошення земель в Україні", - йдеться в повідомленні.

Законом визначаються особливості використання і розпорядження земельними ділянками, розташованими в масиві земель сільськогосподарського призначення, а також полезахисних лісовими смугами, які обмежують такий масив.

Зокрема, передбачається право власників, землекористувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення, призначених для ведення особистого селянського господарства, фермерського господарства, розташованих в масиві земель сільськогосподарського призначення. Використовувати їх можна буде також для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без зміни цільового призначення.

"Буде встановлено право власників земельних ділянок усіх форм власності, розташованих в масиві земель сільськогосподарського призначення, обмінюватися такими земельними ділянками", - наголошується в повідомленні.

Новий закон також визначить особливості розпорядження і використання паями.

Зокрема визнаються власністю територіальних громад, на території яких вони розташовані, землі ліквідованих колективних сільськогосподарських підприємств, крім земельних ділянок, які перебували у приватній власності.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ