Підтримати нас

Понад половина всіх будинків у Кардашинці та Коханах Голопристанської громади зруйновані

Vgoru
Автор статті
05 липня 2023 11:07
445
Поширити:

За попередньо інформацією в селах Кардашинка та Кохани понад 50 відсотків будинків зруйновані. Загалом у тимчасово окупованій Голопристанській громаді ситуація критична, як і на всьому лівобережжі Херсонщини.

Про ситуацію там розповіла Медіаплатформі “Вгору” начальниця Голопристанської МВА Світлана Лінник. 

У центральній частині Голої Пристані ще є вода, у деяких місцях до 1 метра. Відтоку води там немає, бо це низина. 

“За попередніми даними, я не можу це ні підтвердити, ні спростувати, окупаційна влада начебто запустила каналізаційну помпову станцію, яка може почати дренаж води. Але це не виправляє ситуацію. Фактично населення сподівається на ґрунтові води або на випаровування”, — повідомляє Світлана Лінник.

За її словами, у східній частині громади люди мають можливість повернутися до своїх будинків. Вони намагаються відремонтувати їх самотужки до початку осінньо-зимового періоду.

Також Лінник зазначає, що не всі свердловини затоплені, наприклад, у приватних садибах. У багатоповерхівках люди самотужки доставляють воду з приватних садиб, і “трішечки їм підвозять воду”. Електропостачання в багатоповерхівках Голої Пристані відновили, газопостачання – ні. 

Деякі магазини почали працювати, стихійні ринки там, де немає підтоплення. Медики й аптеки не працюють. Громадського транспорту немає. Є лише місцеві мешканці, у яких є власний транспорт, розповідає очільниця.

Раніше ми писали, що в поліцію надійшло повідомлення, що на початку червня в тимчасово окупованому місті Гола Пристань російські військові викрали в місцевого жителя мисливську рушницю.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ