Підтримати нас

Понад 11 млрд грн можуть бути збитки рибній галузі через знищення Каховського водосховища

Vgoru
Автор статті
14 червня 2023 17:00
485
Поширити:

Рибна галузь України може втратити внаслідок теракту росіян на Каховській ГЕС 11 млрд грн. Вода затопила два державних рибовідтворювальних заводи. Так, українські водойми щорічно недоотримають зариблення в кількості 16 млн цінних видів риб.

Про це йдеться в дописі Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

Як повідомляється, Херсонський виробничо-експериментальний завод із розведення молоді частикових риб забезпечував щорічне вселення 13,4 млн екземплярів цінних видів риб (6,2 млн аборигенних та 7,2 млн рослиноїдних).

Ще 2,6 млн екземплярів мальків цінних видів риб мав щорічно вселяти у водойми Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С. Т. Артющика, стверджують в агентстві.

“За попередніми підрахунками фінансові збитки державі лише від втрати заводом ремонтно-маточного поголів’я осетрових видів риб, а це майже 19 тис. чечуги, осетра та севрюги, складуть понад 900 млн грн”, — повідомляють в агентстві.

Каховське водосховище може повністю осушитися, під водою може залишитися тільки старе річище Дніпра, ідеться в дописі. І це може призвести до масової загибелі водних біоресурсів.

Обміліле Каховське водосховище. Фото Eugene Vik

Раніше ми писали, що  затоплені обидві виробничі дільниці Херсонського виробничо-експериментального заводу з розведення молоді частикових риб, які розміщені в Голій Пристані

Під водою опинилися ставки риборозплідної та вирощувальної дільниці, лабораторія та її оснащення, приміщення для персоналу, електричні підстанції, котельня інкубцеху, спеціалізована техніка, технологічне обладнання, помпові станції та гідроспоруди.

Після підриву Каховської ГЕС спостерігаються випадки масової загибелі риби. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ