Підтримати нас

Полторак переводить у "цивільні" майже всіх посадовців Міноборони

Автор статті
21 липня 2018 16:27
653
Поширити:

Нещодавно прийнятий закон про нацбезпеку робить незворотними реформи, які розпочалися в секторі безпеки і оборони, зокрема щодо створення цивільного Міністерства оборони.

На цьому наголосив міністр оборони Полторак під час розширеного засідання колегії оборонного відомства у Києві, повідомляє прес-служба МОУ.

"Щодо завдання створення цивільного Міністерства оборони, я підписав директиву, згідно з якою всі посадові особи, за виключенням 18 відсотків, стають цивільними і виконуватимуть завдання, які визначені Законом України «Про національну безпеку України» та Положенням про Міністерство оборони України. Серед основних завдань – перехід на нову форму управління і керівництва структурними підрозділами", – зауважив міністр.

За його словами, цей закон, зокрема, врегульовує основи та принципи державної політики у сфері національної безпеки і оборони, з урахуванням набуття членства в ЄС та НАТО; механізми вдосконалення демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони; систему керівництва Збройними Силами, зокрема розподіл завдань, функцій, повноважень, відповідальності та підзвітності Міністра оборони, Головнокомандувача Збройних Сил, начальника Генерального штабу, командувача об’єднаних сил, командувачів родів військ (сил) тощо. Як підкреслив Полторак, також визначено порядок планування у сфері безпеки і оборони, основні документи довгострокового планування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ