Підтримати нас

Поліція відкрила 41 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів росіян

Vgoru
28 грудня 2022 11:40
485
Поширити:

Правоохоронці Херсонської області щодня фіксують злочини росіян, скоєні на території області. 27 грудня відкрили 41 кримінальне провадження. Про це повідомляється на сторінці поліції Херсонської області у Facebook.

“Поліція розслідує обставини смерті жителя с. Львове Бериславського району, якого в період окупації викрали російські військові. Під час проведення стабілізаційних заходів у населеному пункті попередньо встановлено, що в травні військові рф викрали 49-річного чоловіка, утримували його в місті Нова Каховка, де катували. Потім стало відомо, що чоловіка доставили в лікарню, де він помер. Нині поліціянти встановлюють обставини та причини смерті чоловіка”, – йдеться в повідомленні.

Також поліціянти продовжують отримувати від херсонців заяви про злочини російських військових у період окупації. Серед них: викрадення людей, автотранспорту; завдання жителям міста тілесних ушкоджень; проведення незаконних обшуків та вилучення в населення мисливської зброї; розграбування офісів та заволодіння майном; розграбування АЗС та викрадення пального; розграбування залізничного депо.

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомляли, що окупанти відбирали в пенсіонерів Бериславщини картки та гроші.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ