Підтримати нас

Поліція продовжує фіксувати воєнні злочини армії рф на Херсонщині

Vgoru
15 липня 2022 13:13
810
Поширити:

За минулу добу поліція відкрила 14 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів скоєних російськими військовими проти мирного населення на Херсонщині.

 

Про це повідомляється на сторінці Поліції Херсонської області у Facebook.

Так, унаслідок танкових і ракетних обстрілів російськими військовими населених пунктів Каховського й Бериславського районів, троє людей отримали тяжкі поранення, одна особа загинула. Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.2, 3 ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу України. Покарання передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

В Олешках, Херсоні та в Голопристанській територіальній громаді троє місцевих жителів згодилися співпрацювати з окупантами. Зрадники надавали коментарі та інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ на підтримку окупації Херсонської області, а також очолили незаконно створену окупаційну адміністрацію.

За колабораційну діяльність їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ст.111-1 Кримінального кодексу України).

Також російські військові продовжують грабувати місцеве населення. Так, у двох населених пунктах Бериславського району представники окупаційних військ рф викрали вантажні та легкові автомобілі місцевих жителів. У Херсоні військові рф обікрали склад, офіс та магазин зварювального обладнання, а також захопили адміністративну будівлю державної установи для використання її у своїх злочинних цілях. 

Не припиняються й викрадення. Вночі у Новій Каховці військові рф увірвалися до квартири, побили господаря, після чого чоловіка та його дружину увезли в невідомому напрямку. Нині доля людей невідома. У місті Гола Пристань ввечері до приватного будинку увірвалися військові рф та забрали з собою 66-річного господаря. Місцеперебування чоловіка невідоме.

За усіма цими фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

У повідомленні додають, що правоохоронці фіксують усі обставини та наслідки воєнних злочинів, по кожному з них збираються свідчення постраждалих і свідків. А там, де є можливість проводити огляд місця події, поліцейські вилучають речові докази: уламки авіаснарядів та вибухових речовин. Після деокупації всієї території Херсонської області справи будуть доведені до судів та вироків.

 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів