Підтримати нас

Погрози перед викраденням: історія про мера Голої Пристані Олександра Бабича 

Автор статті
03 квітня 2024 21:23
366
Поширити:
Фото із фейсбука Олександра Бабича

Міського голову Голої Пристані Херсонської області Олександра Бабича незаконно утримують понад 2 роки в окупованому Криму. Стало відомо, що перед його викраденням йому погрожували.

Про це повідомила дружина Олександра Бабича Ольга, в інтерв’ю Громадському радіо.

Вона розповіла, що до викрадення її чоловіка причетний колишній народний депутат.

“Ми пройшли дуже складні вибори, тому я вважаю, що причетним до його викрадення і до того, що його досі утримують, був колишній народний депутат. Для тих, хто його підтримував, це було справою честі – затримати Бабича і помститися йому”, – додала Ольга. 
 Зазначається, що йдеться про Олексія Ковальова, якого ліквідували минулого року. 

За словами Ольги Бабич, Ковальов подзвонив Олександру: 

“Коли у чоловіка була нарада, і сказав у дуже піднесеному настрої, що Олександра чекають довгі холодні ночі в підвалі”. 
 Вона додала про те, що на окупованій території знаходяться держслужбовці та політики, які причетні до викрадення Олександра Бабича. Також вони передавали росіянам інформацію про всіх проукраїнських людей, які не встигли виїхати з окупованої території.
  • Голопристанська громада активно протестувала проти окупації. Разом із жителями громади її голова Олександр Бабич виходив на мітинги.  
  • Голопристанського міського голову Олександра Бабича викрали російські військові 28 березня 2022 року. Він перебуває у приміщенні слідчого ізолятору в Сімферополі. 
  • У вересні минулого року Офіс генпрокурора повідомив про підозру росгвардійцю Пилипу Квартнику, причетному до викрадення Олександра Бабича. 
  • Олексій Ковальов перебуває на тимчасово окупованій території в Херсонській області. За словами представників партії "Слуга народу," він добровільно спілкується з російськими військовими та не чинить жодного опору окупації. 
  • Народний депутат від Херсонщини Олексій Ковальов на власній фейсбук-сторінці написав що "Росія тут назавжди" та "тісна інтеграція з Росією вже відбувається". 
  • У липні 2022 року за матеріалами ДБР суд арештував майно депутата-зрадника Олексія Ковальова. Зокрема, частки фігуранта в статутних капіталах 3-х юридичних осіб, а також його банківські рахунки. У тому числі було арештовано майно ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» – український інформаційно-розважальний телеканал «4 канал», власником якого є Олексій Ковальов. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ