Підтримати нас

“Плацдарм задля плацдарму”: співзасновники DeepState висловилися про позиції ЗСУ в Кринках на Херсонщині

27 серпня 2024 14:35
239
Поширити:
Співзасновники DeepState Роман Погорілий (зліва) і Руслан Микула. Фото: ВВС

Операція Збройних Сил України в районі Кринків на лівобережжі Херсонщини мала шанси на успіх в перші тижні, коли можна було розширити плацдарм. Але в процесі вона стала політичною – “плацдарм заради плацдарму”.

Про це сказали співзасновники українського аналітичного OSINT-проєкту “DeepState” Роман Погорілий і Руслан Микула в інтерв'ю ВВС.

Вони зазначили, що не можна тримати маленький клаптик землі, коли російська війська завдають ударів керованими авіабомбами й іншими видами озброєння.

За словами аналітиків, на цьому напрямку було багато відмовників і багато військових, які самовільно залишали свої частини, коли дізнавалися, що треба плисти в район Кринків.

“Якби ця операція почалася з Кринків, і одразу була б якась підтримка, додаткові плацдарми. І вдалося створити смугу, щоб ворога відкинути – тоді це був би успіх. А плацдарм заради плацдарму – це даремне стирання військового ресурсу”, – сказав Руслан.

Також співзасновники DeepState розповіли, що військові 35-ї бригади морської піхоти ЗСУ просили аналітиків не позначати Кринки “синьою зоною”, а показувати – “сірою”. Це було пов'язано з тим, що операція могла завершитись в будь-який момент.

Роман і Руслан додали, що підписали меморандум з Міністерством оборони України. Він полягає в обміні інформацією. 

  • 16 липня Суспільне повідомило, що за словами військових, ЗСУ покинули Кринки ще кілька тижнів тому. У матеріалі, опублікованому Liga.net, йшлося, що окрім Кринків ЗСУ вийшли й з Урожайного на Донеччині.

  • 18 липня 2024 року на мапі бойових дій Deep State частина окупованої території біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини збільшилася.

  • У Раді повідомили, що з Кринків українські військові вийшли через те, що там неможливо утримувати позиції. Адже військові РФ знищили цей населений пункт. Однак зазначили, що ЗСУ перебувають на інших ділянках лівобережжя Херсонщини. Речник угруповання військ "Таврія" розповів, що українські військові продовжують виконувати бойові завдання на позиціях, які вони зайняли неподалік Кринків Херсонської області.

  • Журналісти писали, що у період із жовтня 2023 року по кінець червня 2024 року розшукують 788 українських військових, які офіційно зникли безвісти в селі Кринки на лівобережжі Херсонщини. 

  • Речника оперативного угруповання військ “Таврія” зазначив, що втрати ЗСУ поблизу Кринків на лівобережжі Херсонщини набагато менші втрат армії РФ під час штурмових дій в районі цього населеного пункту.

  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.

  • У середині жовтня 2023 року український безпілотник із національним синьо-жовтим стягом замайорів над Кринками саме в той момент, коли військові 73-го морського центру спеціальних операцій ім. кошового отамана Антіна Головатого переправилися на лівобережжя Херсонщини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів