Підтримати нас

Підрив Північнокримського каналу: суд надав дозвіл на спеціальне провадження

Vgoru
21 грудня 2022 09:15
715
Поширити:

Суд надав дозвіл на здійснення спеціального судового провадження щодо заступника командувача Чорноморського флоту рф із матеріально-технічного забезпечення михаїла яснікова та командира 11-ї окремої інженерної бригади південного військового округу дмитра маркова. Про це повідомила прокуратура Херсонської області.

“Наприкінці лютого 2022 року вказані особи керували захопленням споруд Каховської ГЕС та підривом Північнокримського каналу на Херсонщині. Генерал-майор заступник командувача Чорноморського флоту керував незаконними діями загарбників на цьому цивільному об’єкті, який належать до критичної інфраструктури та забезпечує водою населення, а також зрошування полів у регіоні. Своєю чергою, полковник командир бригади безпосередньо керував підпорядкованими йому солдатами, які підірвали канал у декількох місцях”, – йдеться в повідомленні.

Дії військових рф, за даними слідства, завдали значної шкоди цивільній інфраструктурі, унеможливили належне зрошування сільгоспземель регіону та спричинили матеріальні збитки державі на суму понад 1,5 млрд гривень.

Також у прокуратурі повідомили, що спеціальне судове провадження здійснюватимуть за відсутності обвинувачених.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів