Підтримати нас

Підозрюється в пособництві РФ окупаційний директор херсонського заводу "Паллада"

Vgoru
Автор статті
23 серпня 2023 09:40
743
Поширити:

СБУ повідомила про підозру в пособництві РФ "директору" херсонського заводу "Паллада" Геннадію Компанійцю. Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Підозру опублікували на сайті Офісу генпрокурора.

За даними слідства, Геннадій Компанієць під час окупації Херсона допоміг військовим РФ створити на базі підприємства окупаційну структуру під назвою "державне унітарне підприємство "Паллада"” й очолив його. 

Геннадій Компанієць. Фото зі сторінки чоловіка у Фейсбуці.

У підозрі йдеться, що він розробив новий статут фейкового підприємства та штатний розклад, набирав працівників. Також він переоформив завод за російським законодавством, сплачував податки у РФ.

Компанієць при відступі російських військ із Херсона допомагав їм переправляти техніку та військових через Дніпро, надав для цього вкрадені на українському підприємстві баржу, буксир, теплохід і плавучий кран на суму майже 12 млн 371 тис. гривень, ідеться в тексті.

Херсонський державний завод «Палада» — державне суднобудівне підприємство України, яке спеціалізується на виготовлення залізобетонних композитних плавучих доків.

Днями військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР затримали на Київщині мешканця Херсона. Він намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь РФ. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ