Підтримати нас

Підозрюється у держзраді ексдепутат Херсонської облради. Понад 20 його компаній фінансують військову агресію РФ – СБУ

Автор статті
27 листопада 2023 15:24
628
Поширити:

Служба безпеки повідомила про підозру в держзраді та колабораціонізмі депутату Херсонської облради Юрію Ковальову. Зараз він є членом окупаційної держдуми Херсонської області й перебуває на лівобережжі.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що Юрій Ковальов перереєстрував понад 20 компаній у Херсонській області за російським законодавством. Серед них – місцевий агрохолдинг, який цього року переправив у Росію майже 35 тисяч тонн українського зерна на загальну суму 140 млн грн.

Також встановлено, що за вказівкою Юрія Ковальова підконтрольні йому автозаправні станції позачергово заправляли пальним військову техніку РФ.

Підприємства Юрія Ковальова регулярно сплачують податки та збори у РФ. Тільки за серпень 2022 року одна з його агрокомпаній перерахувала на користь загарбників майже 3 млн російських рублів, ідеться в дописі.

Юрій Ковальов є старшим братом екснардепа Олексія Ковальова, який після окупації Херсона публічно підтримав РФ і став заступником з питань сільського господарства призначеного Росією голови Херсонщини Володимира Сальдо.

Сьогодні, 27 листопада, Офіс Генерального прокурора повідомляв, що судитимуть сенатора Ради Федерацій Федеральних зборів РФ, який забезпечив організацію та проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій Херсонщині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ