Підтримати нас

Вже після війни: ЦВК відклала вибори нардепа замість олексія ковальова

Vgoru
Автор статті
04 лютого 2023 14:56
671
Поширити:

Через активну фазу бойових дій на території України, призначити проміжні вибори на окрузі №186 Херсонської області наразі неможливо. Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

Центральна виборча комісія отримала від Апарату Верховної Ради документи, щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України олексія ковальова. За законом ЦВК має призначити проміжні вибори народного депутата. Але в нинішніх воєнних реаліях організувати волевиявлення немає можливості. 

“Неможливо спрогнозувати стан безпекової ситуації на території України, оцінити ступінь пошкодження обʼєктів інфраструктури, що використовуються для організації підготовки та проведення виборів на відповідній території. А також – в цілому гарантувати дотримання законності та правопорядку, загальновизнаних міжнародних стандартів забезпечення прав людини, засад загальних, рівних, вільних і прозорих виборів як основних принципів виборчого права”, – йдеться в повідомленні.

Тому Центральна виборча комісія розгляд цього питання відклала до закінчення війни.

Нагадаємо, наприкінці серпня у власному будинку у Голій Пристані знайшли убитим народного депутата-зрадника олексія ковальова. Коли почалася повномасштабна війна, 33-річний політик переїхав з Києва до Херсона та обійняв в окупації посаду так званого «заступника глави уряду Херсонської області». Його застрелили, а його співмешканку зарізали.

16 січня 2023 року Херсонського депутата-зрадника ковальова посмертно позбавили депутатського мандата.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ