Підтримати нас

Підозру отримав чоловік, який обійняв посаду “декана” у виші Херсонщини

Вгору
19 березня 2024 21:10
312
Поширити:
Фото: Судова влада України

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі 39-річному чоловіку, який обійняв посаду “декана” факультету інформаційних технологій та дизайну в захопленому окупаційною владою Херсонському національному технічному університеті. 

Про це повідомили в Поліції Херсонської області.

Зазначається, що чоловік підтримав впровадження у навчальний процес стандарти освіти РФ. 

За даними слідства, з літа 2022 року підозрюваний після призначення забезпечував освітній процес та викладав на зазначеному факультеті російською мовою. 

Також він видавав розпорядчі документи, забезпечував управління та керівництво організацією навчальної, виховної та культурно-масової роботи факультету.

Чоловіку загрожує ув'язнення від 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

  • Херсонською обласною та окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти щодо освітян, які впроваджували в навчання стандарти освіти РФ під час окупації міста. 
  • Колишній викладач одного з ліцеїв Херсона отримав заочну підозру в пособництві державі-агресору. На своїй посаді він організовував роботу гуртожитків студмістечка та набирав завідувачів і технічний персонал. Виконував накази окупаційного ректора ВНЗ і розпоряджався майном та фінансами гуртожитків. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів