Підтримати нас

Судитимуть трьох освітян, що впроваджували стандарти навчання освіти РФ

Вгору
06 березня 2024 12:20
246
Поширити:

Херсонською обласною та окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти щодо освітян, які впроваджували в навчання стандарти освіти РФ під час окупації міста.  

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що одна з них – колишня вчителька, у липні 2022 року обійняла посаду “виконувачки обов'язків директорки” захопленої херсонської школи № 46.
 
Зазначається, що вона забезпечувала школу російськими підручниками та вела документацію російською мовою. Також жінка забороняла приходити в школу проукраїнським налаштованим вчителям, учням та їхнім батькам.

Вона через окупаційний центр зайнятості підбирала персонал та виплачувала зарплатню співробітникам у рублях. 

Прокуратура встановила, що інший обвинувачений – колишній заступник директора з навчально-виховної роботи Херсонського фізико-технічного ліцею.

Чоловік влітку 2022 року подав заяву до окупаційного Міністерства освіти про його призначення директором ліцею. 

Ще одна обвинувачена обійняла посаду "ректорки" Херсонської академії неперервної освіти. Вона розпоряджалась отриманням російських підручників, які потім розподілялися по захоплених закладах освіти, повідомила прокуратура.  

Їм загрожує кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 111-1. Стаття передбачає виправні роботи на строк до двох років або ув’язнення на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

А також відповідальність за ч. 1 ст. 111-2, що передбачає ув'язнення на строк від десяти до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Раніше стало відомо, що за колабораціонізм судитимуть жительку Херсона, яка під час окупації міста очолила один із ліцеїв.
  • Національна поліція повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річній окупаційній ректорці ХДУ Тетяні Томіліній. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ