Підтримати нас

Судитимуть жінку, яка під час окупації Херсона очолила ліцей

Вгору
Автор статті
23 лютого 2024 21:40
372
Поширити:

За колабораціонізм судитимуть жительку Херсона, яка під час окупації міста очолила один із ліцеїв. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у серпні 2022 року жінка погодилася на пропозицію представників окупаційної влади Херсона стати директором ліцею, в якому раніше працювала комендантом в гуртожитку.

 

Вона підтримала рішення окупаційної адміністрації впроваджувати в навчальний процес програму освіти РФ. Також схиляла працівників ліцею до співпраці. 

Незаконній ексдиректорці загрожує 10 років ув'язнення з конфіскацією майна та позбавлення права  обіймати посади, пов’язані з освітнім процесом строком на 15 років.

  • 20 лютого національна поліція повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річній окупаційній ректорці ХДУ Тетяні Томіліній.
  • У колабораціонізмі підозрюють колишню директорку однієї зі шкіл у Білозерській громаді Херсонської області, яка очолила “Державний бюджетний навчальний заклад Херсонської області Кізомиська школа Білозерського муніципального району”, створений за наказом окупаційної влади на базі Кізомиської школи.
  •  Станом на 23 лютого 2024 року Національна поліція України відкрила 3693 кримінальних проваджень за фактом колабораційна діяльність. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ