Підтримати нас

Підозру в пособництві РФ отримала жителька Херсона, яка очолила захоплений дитсадок

27 травня 2024 20:27
496
Поширити:
Фото: Херсонська обласна прокуратура

Підозру у пособництві державі-агресору отримала 65-річна жителька Херсона, яка під час окупації міста незаконно очолила захоплений дитячий садок. Їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у серпні 2022 року жінка незаконно обійняла посаду завідувачки одного із захоплених армією РФ дошкільних закладів Херсона.

На своїй посаді вона зареєструвала садочок у реєстрах податкової служби РФ та перевела на російські освітні програми, а також отримувала дитячі книжки російською.

Підозрювана працевлаштовувала педагогів та технічних працівників, затверджувала та підписувала штатні розклади, тарифні відомості та бухгалтерські документи. А також виплачувала заробітну плату працівникам у рублях.

Жінці загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

Заочну підозру від СБУ в колабораціонізмі отримала 61-річна Світлана Дорогань, вчителька української мови та літератури Чкалівської школи в Новотроїцькій громаді Генічеського району Херсонської області.

  • Раніше СБУ повідомила заочно про підозру в колабораціонізмі 69-річній Євгенії Півненко з селища Каланчак Скадовського району та 39-річній Наталії Карпачовій із села Рівне Генічеського району Херсонської області. Вони обійняли посади директорок у захоплених російськими окупантами школах.
  • Також про підозру в пособництві державі-агресору повідомили 40-річній жительці Херсона Наталії Тищенко. Вона обійняла посаду окупаційної завідувачки незаконно створеного "Дитячого саду №10 міста Херсона".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів