Підтримати нас

Підозру в держзраді отримав ексзаступник начальника Херсонського підрозділу охорони філії “Одеської залізниці”

10 травня 2024 08:21
268
Поширити:
Одеська залізниця
Фото: Одеська залізниця

У державній зраді підозрюється 52-річний колишній перший заступник начальника Херсонського підрозділу охорони регіональної філії “Одеської залізниці”, який обійняв посаду в окупаційному органі влади.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у липні 2022 року чоловік обійняв посаду окупаційного начальника Херсонського загону воєнізованої охорони, який діяв у складі незаконного підприємства “Херсонська залізна дорога”.
 
На своїй посаді підозрюваний організовував роботу підрозділу, агітував приходити на службу та підбирав особовий склад з-поміж місцевих жителів та адаптував відомчі інструкції відповідно до російського законодавства.

Також він створив комісію, яка брала на баланс захоплене майно та транспорт “Херсонського загону воєнізованої охорони” регіональної філії “Одеської залізниці”.

Чоловіку загрожує ув’язнення на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна

  • СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі уродженцю села Василівка Новотроїцького району Херсонської області Олександру Чубенку. Він обійняв посаду в окупаційній поліції.
  • Тернопільське управління СБУ направило до суду обвинувальний акт щодо 38-річного жителя села Чонгар Херсонської області. Чоловік обійняв посаду “дільничного інспектора” в окупаційному Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ Херсонської області.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ