Підтримати нас

Підозрюються в колабораціонізмі освітяни вишів на Херсонщині 

Вгору
Автор статті
01 квітня 2024 18:48
681
Поширити:
Фото: Pexels

Херсонська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі двом освітянам, які впроваджували стандарти навчання РФ під час окупації Херсона. 

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.



Зазначається, що влітку 2022 року жінка обійняла посаду доцента, завідувачки кафедри в захопленому Херсонському аграрному університеті. А чоловік декана одного з факультетів Херсонського технічного університету.  

За даними слідства, на своїх посадах освітяни впроваджували навчальні дисципліни згідно зі стандартами РФ, розробляли навчальні плани та програми.

Також вони викладали російською мовою предмети та залучали студентів до отримання освіти російського зразка.

Їм загрожує ув'язнення від 3-х років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

  • Херсонською обласною та окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти щодо освітян, які впроваджували в навчання стандарти освіти РФ під час окупації міста. Одна з них – колишня вчителька, яка обійняла посаду “виконувачки обов'язків директорки” захопленої херсонської школи № 46. Інший обвинувачений – ексзаступник директора з навчально-виховної роботи Херсонського фізико-технічного ліцею. Інша обвинувачена обійняла посаду "ректорки" Херсонської академії неперервної освіти.  
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ