Підтримати нас

Під час “виборів” на окупованих територіях перестали працювати сайти “виборчкомів”

Вгору
16 березня 2024 09:34
176
Поширити:
Фото: Freepik

Починаючи з ранку 15 березня на окупованих територіях періодично виникають проблеми із завантаженням низки сайтів незаконних виборчих комітетів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

ЦНС пов’язує це з можливими атаками українських хакерів.

Не працюють наступні сайти “виборчкомів”: dnr.izbirkom.ru (Виборчий комітет незаконної “ЛНР”), lnr.izbirkom.ru (Виборчий комітет незаконної “ЛНР”), crimea.izbirkom.ru (Виборчий комітет анексованої АР Крим), zaporozhye.izbirkom.ru (Виборчий комітет окупованої Запорізької області), kherson.izbirkom.ru (Виборчий комітет окупованої Херсонської області).

Зазначається, що не працюють й інші окупаційні інтернет-портали: enakievo.gosuslugi.ru (Портал державних послуг окупованого Єнакієвого на Донеччині), sovminlnr.ru (Сайт окупаційного керівництва незаконної “ЛНР”) та інші. 

  • Росія встановила на окупованих територіях України воєнний стан і попри це проводить нелегітимні вибори президента РФ. З 27 по 29 лютого голосував один округ, а з 1 по 3 березня – інший. Дострокове голосування на окупованих територіях триватиме до 17 березня.
  • Незаконна влада змушувала брати участь у виборах людей на окупованих територіях як із російським, так і з українським паспортом. Окрім цього, голосують російські військові.
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що проведення незаконних виборів на окупованих територіях всупереч Конституції та законодавства України вкотре демонструє зневагу до міжнародної демократичної спільноти та викриває спроби РФ легалізувати окупаційну “владу”.
  • З початком повномасштабного вторгнення РФ Кримінальний кодекс України доповнили статтею про колабораційну діяльність. Ч. 5 ст. 111-1 ККУ вказує на відповідальність особи саме за участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ