Підтримати нас

Перші дві серії нуднуваті, третя стане ударною, - Бігус про продовження розслідування щодо розкрадань в оборонному комплексі

Автор статті
27 лютого 2019 08:22
683
Поширити:

Найближчим часом вийдуть ще дві серії розслідування журналістів програми "Наші гроші". Денис Бігус написав на своїй сторінці в Facebook про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України, до яких причетні люди з бізнес-оточення президента Петра Порошенка.

"Привіт. Ми провели добу після розслідування, нічого особливо не коментуючи (текст робили і всю постефірку). За цей час мало не спалили будинок Гладковського (офіційно засуджую), збираються спалити Укроборонпром (фальстарт хлопці, ви ще не бачили продовження, потім знову будете їхати). Тимошенко перша встигла добігти до трибуни Ради і покричати про імпічмент (ця мерзота у нас через тиждень окремо вихопить люлей, не перемикайтеся).

Зрозуміло купа питань, конспірології, версій. Час і мені висловитися. Основне:

  1. Це НЕ розслідування про контрабанду. І ми чітко артикулювали цю думку в сюжеті. Власне, пацани і не були контрабандистами. Ніхто з них не трясся у вантажівках по полях. Ніхто не ризикував поїздками запоребрик. Вони купували вже в Україні у контрабандистів, добазарювались за відкат з Укроборонпромом, завдяки цьому множили ціну "на 2, а потім на 2,5" і смоктали бабло. Це рази три повторюється в сюжеті. Немає ніякого "вони героїчно тягнули контрабанду для армії, можуть і покрасти". Вони купували у тих, хто тягнув і накручували ціну в рази. Усе. Я хер знає, як це ЩЕ ЧІТКІШЕ сказати.
  2. Це перші 2 серії з 4. Дуже багато відповідей будуть далі. Але! Я натурально щасливий, що ми розбили все на серії, і всі висловлюються вже зараз. Ми вибрали серіальний формат від безвиході: дуже складно впихнути в телеефір півтори години відразу. Та й підготувати таке кіно – те ще завданнячко. Але тепер буду говорити, що це моя геніальна задумка.
  3. Це перші 2 серії з 4-х. Наступна, 3-тя присвячена корупції топів Укроборонпрому. І я був упевнений, що саме вона стане ударною. Перші дві нуднуваті. Остання - про те, як хлопці ховали свої кримінальні справи. І вона ... особлива.
  4. В основі цього розслідування лежить інше, теж Лесине, від 17 року. Факти з нього в узагальненому вигляді згадуються і в цьому розслідуванні. Тоді ніякого листування не було. А фінансова звітність фіктивних компаній, документація з заводів про гівноякість та інше - вже були. Листування лише надає корупції цих пацанів яскравих цитат і додає нам трохи фігурантів.

В наступному пості будуть найпопулярніші питання-накиди і відповіді на них. Питання і гіпотези можете писати і тут в коментарях. Я думаю нічого нового після вчора не додасте, але раптом".

Нагадаємо, 25 лютого журналісти оприлюднили розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України, до яких причетні люди з бізнес-оточення президента Петра Порошенка. За інформацією журналістів, син заступника Секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ