Підтримати нас

Переселенці з Луганська готують американські пончики

Автор статті
21 липня 2017 03:00
601
Поширити:

Луганчани Олексій і Світлана Соколови відкрили в Києві свій бізнес - приготування американських пончиків з українськими уподобаннями. Вони виїхали з Луганська в 2014 році. На той момент Світлана була студенткою Луганського державного інституту культури і мистецтв за спеціальністю "диктор та телеведуча".

"Спочатку ми навіть не планували їхати до Києва. Є багато інших красивих міст в Україні і доступніших - дешевше з оренди, продуктам. Але залишатися в Луганську ми не збиралися, - каже в інтерв'ю радіо "Свобода" Олексій. - Знайти квартиру в Києві, як виявилося, - дуже складно. В столицю ми виїхали в самий пік, коли переїжджали всі переселенці, тому здавати квартири людям з пропискою в Луганській і Донецькій областях відмовлялися і ріелтори, і самі господарі. Коли квартиру знайшли, тоді і приступили до пошуків роботи. Найбільше хотіли втілити свою мрію в реальність".

У 2017 році Олексій і Світлана виграли грант. За отримані понад 195 тисяч гривень купили все необхідне устаткування - від листів до холодильників. Свій рецепт розробляли кілька років. Найскладніше було замінити деякі американські продукти, щоб залишити традиційний для США вид і створити український смак.

"У нас є 6 смаків. Це - пончики з глазур'ю зверху і без начинки усередині. Це - біла глазур - білий шоколад з вершками і з кокосовою стружкою, Червоний - полуниця. Бордовий - смородина-м'ята. Коричневий - карамель, трохи темніше шоколад. І класика - просто в цукровій глазурі ", - розповідає Олексій.

Зараз переселенці-кондитери пробують новий смак - бекон з глазур'ю в кленовому сиропі. Одну партію пончиків потрібно готувати 7 годин. В планах - відкрити в Києві невелику пончикове кафе, де люди зможуть не тільки їх поїсти, але й побачити весь процес приготування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ