Підтримати нас

«Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії росії геноцидом українського народу», – Соболевський.

Політична реклама
17 липня 2024 19:00
258
Поширити:
Фото: PACE

Щодня російська армія обстрілює Херсон. Нині втрати серед цивільного населення та пошкодження житлового фонду визнано злочином на міжнародному рівні. 

Перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради, очільник обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Соболевський прокоментував рішення Парламентської асамблеї ОБСЄ визнати дії росії геноцидом українського народу. 

У резолюції «Безпека та геополітичні виклики в регіоні ОБСЄ: десять років збройної агресії росії проти України» Асамблея засуджує агресивну війну рф проти України, що триває вже 10 років, підтверджує невизнання спроби анексії українських територій, засуджує атаки рф на цивільні об’єкти та цивільну інфраструктуру України, злочини проти людяності, насильницьку депортацію дітей. 

Асамблея визнає, що агресія рф проти України становить загрозу ядерним об’єктам України, має руйнівні наслідки для економічного розвитку України. 

«Окремо в резолюції зазначено підтримку ПА ОБСЄ Формули миру Президента України Володимира Зеленського як єдиного та реалістичного плану, спрямованого на відновлення стійкого та справедливого миру на основі Статуту ООН і норм міжнародного права», – каже Соболевський. 

Асамблея закликає країни-члени ПА ОБСЄ продовжувати допомагати Україні та надавати їй військову допомогу. Вітається створення міжнародного Реєстру збитків як міжнародного компенсаційного механізму відшкодування збитків, заподіяних агресією рф. 

ПА ОБСЄ закликає держави-учасниці ОБСЄ приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, а також домогтися звільнення українських військовополонених, цивільних осіб і дітей, закликає сприяти створенню Спеціального трибуналу за злочин агресії проти України. 

«Це рішення є підставою для створення трибуналу для притягнення росії до відповідальності, і заклик ПА ОБСЄ щодо повернення українських дітей має бути використаний міжнародною спільнотою для посилення міжнародного тиску на росію. І велике значення при цьому має створення міжнародного Реєстру збитків для майбутнього відшкодування Україні. Вірю, що ці рішення – дієві кроки до Перемоги. Ми мусимо тиснути на агресора за всіма напрямами – на полі бою, у дипломатичній та інформаційній сферах. Але мусимо бути в цьому єдині. Бо без єдності наша сила згасне», – коментує Юрій Соболевський.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів